Bruidslingerie in een bruidsmodezaak? Weet je het zeker?

Als vakspecialist in de bruidslingerie krijg je vooral zo vlak voor een grote beurs veel informatie toegestuurd zo ontving ik deze week een magazine over  de laatste trends en noviteiten in de bruidsmarkt.

Voor de verandering een special over bruidslingerie en dat trekt natuurlijk altijd mijn aandacht, sterker nog dit was gelijk het eerste artikel wat ik heb gelezen. Maar wat ben ik geschrokken van dit artikel. Een niet nader te noemen bruidslingerie merk met een zeer groot aandeel adviseert namelijk om bruidsmodezaken die nog geen bruidslingerie in het assortiment hebben het gewoon even te proberen. Ik citeer”

Wij adviseren winkeliers die geen bruidslingerie voeren om het gewoon eens te proberen, wij staan altijd klaar met advies over de beste stijlen en maten. Bied een paar bruiden bruidslingerie aan en kijk wat er gebeurt.

Dit soort berichten maakt mij dus echt furieus. Een niet passend torselet of een bustier welke voor geen meter zit kan een prachtige dag behoorlijk verpesten. (Bruids)lingerie koop je bij iemand met meer dan genoeg ervaring. De meeste bruiden hebben helemaal geen ervaring met een torselet, een bruidstorselet is de eerste ervaring met het dragen van een mooi stuk lingerie en dat laat je je niet even aansmeren door een bruidsmode verkoper die het er even bij doet. De meeste bruiden zweven op een roze wolk dus alles wat de bruidsmodezaak verkoopt en verteld wordt als zoete koek aangenomen.

Mijn tip! laat je goed informeren, vraag of de bruidsmodezaak al lang ervaring heeft met een bepaald merk, vraag echt naar een specialist en laat je opmeten. 80% van de vrouwen draagt een verkeerde beha maat, dus je behamaat is niet de maat van je bruidstorselet. Ga zeker niet over één nacht ijs.

Een andere zin van Alexandra Covers van Covers Couture uit Utrecht  in het artikel wil ik wel citeren want dit is volledig de waarheid en staat in schril contrast met het bovenstaande citaat:

Alles begint met de bruidslingerie, Het is de onderbouw van de jurk. Het Maakt de jurk alleen maar mooier.