Ruzie met je hold-up kousen? Handige tips

De R is weer in de maand, volgens mijn moeder altijd de tijd van extra vitamine, maar voor mij en mijn collega’s weer de periode van beenmode.  We merken de laatste jaren een enorme toename in de verkoop van hold-up en de echte kousen zowel de sexy kousen met naad als gewone kousen die je draagt met een jarretelgordel.  Ook horen we veel van onze klanten toch wel een beetje mopperen op het dragen van kousen, ze zakken of rollen af, het zit niet lekker of ze draaien.  Samen met de onderstaande tips maken we het dragen van kousen hopelijk een stuk makkelijker. Doe er je voordeel mee.

 

Gebruik geen bodylotion

Een inkopertje, maar bodylotion, huidolie, huidcreme zorgen er voor dat de siliconen in de bovenste boord van de kousen zijn klevende eigenschap verliest. Daardoor heeft de boord geen grip op je been en dan krijgt de zwaartekracht helaas vrijspel.

Brede boord vs. Smalle boord

Kousen met een brede boord hebben over het algemeen meerdere siliconen strips aan de binnenzijde. Hoe meer siliconen hoe meer grip, hoe meer grip des te beter de kous op haar plek blijft zitten.  Liever een smalle boord? kies dan voor een boord met genoeg elasticiteit.

Draag je kous niet de hoog op je been

Veel van onze klanten dragen kousen te hoog op het bovenbeen, ze trekken er net zo lang aan totdat de boord in de lies zit. Daardoor verliest de kous een deel van zijn elasticiteit en dat heeft dus als gevolg dat je kousen niet kunnen omgaan met de natuurlijke beweging van je benen. je kous moet namelijk als een tweede huid over je been zitten en je moet soepeltjes kunnen bewegen zonder dat je boord beweegt.

Draag hold-ups nooit met jarretels

soms krijgen we jarretelgordels terug waarbij de clips afgebroken zijn of verbogen. de boord van een hold-up is vaak dikker dan die van een jarretelles kous. deze past dus eigenlijk niet in het clipje en breekt af. Bovendien zit het absoluut niet. Gebruik je liever een jarretelgordel kies dan ook voor de bijhorende kousen. Een jarretelgordel biedt naast een stukje elegantie ook extra zekerheid bij het dragen. Kies bij een gordel wel voor een jarretelgordel met 6 of 8 straps/jarretels. Alles wat minder dan 6 jarretelles heeft is bij voorbaat alleen geschikt voor de slaapkamer.