Kousen

Eigenlijk is de nylonkous niet weg te denken van je bruiloft, wie kent de kousenband niet. De nylonkous komt in verschillende soorten. Indien je je torselet draagt met jarretelles dan kun je volstaan met nylonkousen zonder kleefband. Draag je echter een bustier of een torselet zonder jarretelles let dan goed op de siliconen rand in je kous. Deze rand zorgt er namelijk voor dat de kousen niet afzakken.

Nylonkousen komen in verschillende kleuren en kwaliteiten, de echte ouderwetse nylonkousen hebben een naad over de achterzijde van je been lopen, deze kousen zijn vaak van 100% nylon. Dit type kous noem je ook wel de Fully Fashioned kous. Deze kous heeft geen lycra en is dus niet elastisch. Indien de kous te groot is krijg je zogenaamde “wrinkles”

Zorg er voor dat je tijdens je bruiloft een reserve paar kousen onder handbereik hebt, stel je toch voor dat je tijdens je bruiloft ergens achter blijft hangen en een lader oploopt. Dat wil je toch niet? Bezuinig niet op je kousen. Enkele goede merken zijn: Transparenze, Charnos, en Aristoc.

De standaard kleur is natuurlijk wit, maar ook ivoor is een geliefde kleur. pas je kousen eens samen met je trouwjurk en kijk wat het beste staat.

Op de dag zelf trek je je kousen het liefst aan met fijne handschoenen, dit voorkomt dat je je kousen beschadigd met bijvoorbeeld een scherpe net gelakte nagel. De kousenband breng je past op het laatst aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.